Spaghetti bolognese er en italiensk klassiker, og vi har laget vår egen vri. Vi steker vegetardeig med tomatpure, middelhavskrydder, hakkede tomater, balsamico og mornaysaus. Samtidig lager vi en frisk 'salsa cruda' med fersk tomat, finhakket løk og basilikum. Dryss finrevet ost på toppen av spaghettien og nyt en enkel, men smaksrik middag. Dette blir garantert en slager rundt middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Basilikum
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
180 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
35 g
Tomatpure
1 dl
Spart pastavann
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek vegetardeig i 2-3 min.
Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong, balsamico og tomatpure i pannen med vegetardeig.
Stek videre i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, sukker, salt og pastavann i pannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min.
Tilsett mornaysaus og la putre på lav varme i 1-2 min.
I mellomtiden, finhakk løk.
Skjær tomat i 2 cm store biter.
Finhakk basilikum.
Bland tomat, løk, basilikum, olivenolje, salt og pepper i en mellomstor skål.
Vend spaghetti i pastasaus.
Anrett bolognese i skåler.
Dryss over finrevet ost og topp med salsa cruda.