I dag lager vi svinekjøtt med poteter, saus og salat! Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak når det stekes i strimler med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Søtt og syrlig tilbehør er en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en kremet fløtesaus med basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp lettsaltet vann* i en stor kjele. Kok poteter i 15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side med lokk.
Finhakk basilikum.
Skjær kjøtt i 3 cm strimler (5 per person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland kjøtt, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt, en klype salt* og pepper* i en mellomstor bolle. Når pannen er varm tilsett kjøtt og stek i 3-4 min eller inntil gylden og gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt. Overfør til en tallerken.
Skjær eple i tynne skiver. Bland en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salatmix og eple og bland godt sammen. TIPS: Bland salaten rett fær servering så den holder seg sprø.
La stekepannen avkjøle litt. Tilsett en klatt smør* og en skvett olivenolje* i pannen på middels varme. Press eller finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk og steg i 1-2 min, eller inntil velduftende. Tilsett matfløte, kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og kok til det er gjennomvarmet, 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og en stor klype pepper*.
Anrett poteter, kjøtt og salat på tallerkener. Øs basilikumfløtesaus på kjøtt og poteter. Pynt salaten med valnøtter og kjøtt med resterende basilikum.