Piff opp middagen med vår japanske kjøttdeigbowl! Vi steker kjøttdeig, gulrot og pak choi med asiatisk woksaus, og serverer blandingen på en seng av luftig jasminris. Bowlen toppes med syltet rødløk, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk majones!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
1 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til kjøtt
½ dl
Vann til saus
Skrell og riv ingefær fint.
Varm opp olivenolje i en kjele med lokk på middels høy varme.
Stek ingefær i 1-2 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, rør godt, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Tilsett rødløk og sett til side.
Hell av væsken like før servering.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk pak choi.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett kjøttdeig, salt og en klype pepper i stekepannen og stek i 3-4 min, til nesten gjennomstekt.
Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min.
Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann, og stek under omrøring i 30 sek, til alt er dekket av saus.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet rødløk og agurk i dype tallerkener.
Topp med sesamfrø og asiatisk majones.