Skip to main content
Japansk kjøttdeigbowl

Japansk kjøttdeigbowl

med syltet rødløk og asiatisk majones

Piff opp middagen med vår japanske kjøttdeigbowl! Vi steker kjøttdeig, gulrot og pak choi med asiatisk woksaus, og serverer blandingen på en seng av luftig jasminris. Bowlen toppes med syltet rødløk, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk majones!

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3564 kj
Fett41.2 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater87.9 g
Sukker19.1 g
Protein37.4 g
Natrium59.3 mg

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Skrell og riv ingefær fint.

Varm opp olivenolje i en kjele med lokk på middels høy varme.

Stek ingefær i 1-2 min.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, rør godt, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.

Sylt rødløk
2

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Tilsett rødløk og sett til side.

Hell av væsken like før servering.

Forbered råvarer
3

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Grovhakk pak choi.

Skjær agurk i tynne halvmåner.

Stek hvitløk
4

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk i 1 min, eller til velduftende.

Stek kjøttdeig
5

Tilsett kjøttdeig, salt og en klype pepper i stekepannen og stek i 3-4 min, til nesten gjennomstekt.

Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min.

Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann, og stek under omrøring i 30 sek, til alt er dekket av saus.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet rødløk og agurk i dype tallerkener.

Topp med sesamfrø og asiatisk majones.