Denne smaksrike kyllingwoken er perfekt når du har knapt med tid, men likevel vil lage en god middag. Stekte kyllingstrimler og grønnsaker vendes i en krydret saus av soyasaus, sriracha, ingefærpasta og hvitløk. Woken serveres med luftig jasminris toppet med sprø peanøttkrønsj med reddiker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Chili
10 g
Sriracha
25 g
Honning
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Vårløk
½ stk
Purre
75 g
Reddiker
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Mel til kjøtt
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til saus
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver purre og skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek purre i 1-2 min, eller til mykner.
Tilsett spisskål og en klype salt og stek videre i 2-3 min. Legg til side på en tallerken.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland kyllingstrimler og hvetemel med en klype salt i en skål.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og nesten gjennomstekt.
Legg over på tallerkenen med grønnsaker.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær reddiker i kvarte biter.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Bland reddiker, chili, vårløk og peanøtter i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek ingefærpasta og hvitløk i 30 sek.
Bland inn soyasaus, sriracha, honning, vann, salt og sukker.
Tilsett kylling og grønnsaker. La småkoke til sausen tykner og er gjennomvarmet, i 1-2 min.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kyllingwok.
Garner med peanøttkrønsj.