Skip to main content
Rask og spicy kyllingwok

Rask og spicy kyllingwok

med jasminris og peanøttkrønsj

Denne smaksrike kyllingwoken er perfekt når du har knapt med tid, men likevel vil lage en god middag. Stekte kyllingstrimler og grønnsaker vendes i en krydret saus av soyasaus, sriracha, ingefærpasta og hvitløk. Woken serveres med luftig jasminris toppet med sprø peanøttkrønsj med reddiker.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Chili

10 g

Sriracha

25 g

Honning

150 g

Jasminris

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Vårløk

½ stk

Purre

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Mel til kjøtt

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til saus

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier758 kcal
Energi (kj)3170 kj
Fett22.2 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater92.4 g
Sukker17.3 g
Protein52.1 g
Natrium35.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek grønnsaker
2

I mellomtiden, halver purre og skjær i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek purre i 1-2 min, eller til mykner.

Tilsett spisskål og en klype salt og stek videre i 2-3 min. Legg til side på en tallerken.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland kyllingstrimler og hvetemel med en klype salt i en skål.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og nesten gjennomstekt.

Legg over på tallerkenen med grønnsaker.

Bland peanøttkrønsj
4

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær reddiker i kvarte biter.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Bland reddiker, chili, vårløk og peanøtter i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek ingefærpasta og hvitløk i 30 sek.

Bland inn soyasaus, sriracha, honning, vann, salt og sukker.

Tilsett kylling og grønnsaker. La småkoke til sausen tykner og er gjennomvarmet, i 1-2 min.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Servér
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kyllingwok.

Garner med peanøttkrønsj.