En av våre absolutte favoritter - sitronlaks, det vil si perfekt stekt laks, som får lov til å putre i en vidunderlig sitronbuljong! I dag får den velsmakende laksen selskap av ovnsbakte poteter og de deiligste grønnsakene, som sammen med balsamico gir dem en suveren balansert smak mellom søtt og syrlig!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Dill
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
1 stk
Kruspersille
500 g
Poteter
1 stk
Citrus
½ ts
Salt til poteter
1 ts
Sukker til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær rødløk i 2 cm tykke båter.
Grovhakk tomat.
Fordel paprika, rødløk, tomat, sukker, en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper på stekebrettet med poteter.
Bak i ovnen i 10-20 min, til grønnsakene er karamellisert.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk dill og persille.
Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, dill, persille og en klype salt og pepper i en skål.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Når potetene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og hell over sitronbuljong og smør og krydre med salt. Stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener.
Hell litt sitronkraft over laksen.
Server aioli og sitronbåter på siden.