Skip to main content
Sitronstekt laks
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

En av våre absolutte favoritter - sitronlaks, det vil si perfekt stekt laks, som får lov til å putre i en vidunderlig sitronbuljong! I dag får den velsmakende laksen selskap av ovnsbakte poteter og de deiligste grønnsakene, som sammen med balsamico gir dem en suveren balansert smak mellom søtt og syrlig!

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Kruspersille

500 g

Poteter

1 stk

Citrus

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ts

Sukker til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3366 kj
Fett47.6 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater60.7 g
Sukker14.8 g
Protein32.8 g
Natrium466.5 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Bak grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær rødløk i 2 cm tykke båter.

Grovhakk tomat.

Fordel paprika, rødløk, tomat, sukker, en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper på stekebrettet med poteter.

Bak i ovnen i 10-20 min, til grønnsakene er karamellisert.

Lag sitronbuljong
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill og persille.

Del sitron i to. Skjær den ene halvdelen i tynne båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft, dill, persille og en klype salt og pepper i en skål.

Stek laks
4

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Når potetene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett buljong
5

Snu laksen og hell over sitronbuljong og smør og krydre med salt. Stek i ytterligere 3-4 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, ovnsbakte poteter og grønnsaker på tallerkener.

Hell litt sitronkraft over laksen.

Server aioli og sitronbåter på siden.