Dykk ned i et hav av smaker med vår pannestekte dorade i kremet estragonsaus. Fisken serveres med potet- og pastinakkmos med revet ost og stekt brokkolini toppet med mandler. En smakfull middag for alle som elsker fisk og skalldyr.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
60 g
Salatblanding
500 g
Bakepotet
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
300 g
Dorade
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Hvitløk
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 stk
Estragon
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
150 g
Brokkolini
½ stk
Pastinakk
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
½ ss
Smør til saus
½ dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.
Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet og mos potet og pastinakk med melk, finrevet ost, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, finhakk estragon.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk mandler.
Skjær sitron i båter.
Skyll salatblanding.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til noe myknet.
Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side på en tallerken.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper på begge sider.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Snu fisken forsiktig og stek videre i 1 min. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
La stekepannen avkjøles og tørk av den. Smelt deretter smør i den på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la småkoke i 1-2 min.
Bland inn matfløte, estragon og en skvett sitronsaft, og la småkoke i ca 1 min, til gjennomvarmt.
Anrett mos, fisk og salatblanding på tallerkener.
Øs saus over fisk.
Topp salatblanding med brokkolini og mandler, og strø over en klype pepper.
Server med resterende sitronbåter.