Skip to main content
Stekt dorade og kremet estragonsaus
Stekt dorade og kremet estragonsaus

Stekt dorade og kremet estragonsaus

med brokkolini og mandler

Dykk ned i et hav av smaker med vår pannestekte dorade i kremet estragonsaus. Fisken serveres med potet- og pastinakkmos med revet ost og stekt brokkolini toppet med mandler. En smakfull middag for alle som elsker fisk og skalldyr.

Allergener:
Melk
Fisk
Nøtter
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

60 g

Salatblanding

500 g

Bakepotet

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

300 g

Dorade

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Hvitløk

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 stk

Estragon

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

150 g

Brokkolini

½ stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

½ ss

Smør til saus

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier938 kcal
Energi (kj)3923 kj
Fett51.3 g
Mettet fett19.7 g
Karbohydrater67.1 g
Sukker12.9 g
Fiber9.3 g
Protein55 g
Natrium423 mg
Trans Fat0.2 g
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet og mos potet og pastinakk med melk, finrevet ost, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

I mellomtiden, finhakk estragon.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk mandler.

Skjær sitron i båter.

Skyll salatblanding.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini i 5-6 min, eller til noe myknet.

Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

4

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper på begge sider.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.

Snu fisken forsiktig og stek videre i 1 min. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

La stekepannen avkjøles og tørk av den. Smelt deretter smør i den på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la småkoke i 1-2 min.

Bland inn matfløte, estragon og en skvett sitronsaft, og la småkoke i ca 1 min, til gjennomvarmt.

6

Anrett mos, fisk og salatblanding på tallerkener.

Øs saus over fisk.

Topp salatblanding med brokkolini og mandler, og strø over en klype pepper.

Server med resterende sitronbåter.