Prøv noe nytt med en spennende tolkning av den klassiske cæsarsalaten, som kjennetegnes av en lekker dressing med majones, hvitløk og ost. Dressingen blandes med gulrot, mais og kål, og serveres med sei panert i panko og ost og sprø, ovnsbakte potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
150 g
Kålblanding
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
4 g
Røkt paprikapulver
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Gulrot
1 stk
Mais
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til dressing
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til dressing
2 ss
Mel til panering
½ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter i båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano, og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland majones, hvitløk, finrevet ost, olivenolje, vann, en klype salt og pepper. Sett til side.
Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.
Hell væske av mais.
Bland gulrot, mais og kålblanding i en stor skål.
Sett til side til rett før servering.
Bland hvetemel og salt i en dyp tallerken.
Visp egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko, resterende finrevet ost og røkt paprikapulver i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i ostepanko.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
Rett før servering, bland dressing sammen med salaten.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om fisken setter seg fast i pannen.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetbåter og fisk på tallerkener.
Server salat på siden.