Skip to main content
Ostepanert sei
Ostepanert sei

Ostepanert sei

med ovnsbakte poteter og cæsarsalat

Prøv noe nytt med en spennende tolkning av den klassiske cæsarsalaten, som kjennetegnes av en lekker dressing med majones, hvitløk og ost. Dressingen blandes med gulrot, mais og kål, og serveres med sei panert i panko og ost og sprø, ovnsbakte potetbåter.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

150 g

Kålblanding

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

4 g

Røkt paprikapulver

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Gulrot

1 stk

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til dressing

1 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Mel til panering

½ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier778 kcal
Energi (kj)3255 kj
Fett35.9 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater77.1 g
Sukker16 g
Protein38.5 g
Natrium12.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano, og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag cæsar-dressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland majones, hvitløk, finrevet ost, olivenolje, vann, en klype salt og pepper. Sett til side.

Lag salat
3

Skrell gulrot (uskrelt) til lange bånd.

Hell væske av mais.

Bland gulrot, mais og kålblanding i en stor skål.

Sett til side til rett før servering.

Paner fisk
4

Bland hvetemel og salt i en dyp tallerken.

Visp egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko, resterende finrevet ost og røkt paprikapulver i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Dypp fisk først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i ostepanko.

Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

Rett før servering, bland dressing sammen med salaten.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om fisken setter seg fast i pannen.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetbåter og fisk på tallerkener.

Server salat på siden.