Skip to main content
Svensk kålpudding

Svensk kålpudding

med poteter, tyttebærsyltetøy og syltet agurk

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Løk

150 g

Spisskål, skåret

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kjøttbuljong

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

50 g

Tyttebærsyltetøy

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3277 kj
Fett39.2 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater70.1 g
Sukker24.7 g
Fiber6.9 g
Protein35.9 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med vann*. Bruk vannkoker hvis du har. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm biter. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og la potetene hvile i kjelen. Krydre med en klype salt* og pepper*, og sett til side med lokk på for å holde på varmen.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, en klype sukker* og salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket. Sørg for at agurken er dekket av væske, og sett til side. Hell av væsken rett før servering.

3

Grovhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek spisskål, løk, en skvett vann* og sukker* [½ ts | 1 ts] i 2-3 min.

4

Tilsett kjøttdeig i stekepannen og stek under omrøring i 3-4 min, eller til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, kjøttbuljong og en klype salt* og pepper* og la putre i 2-3 min.

6

Anrett poteter, kålpudding, syltet agurk og tyttebærsyltetøy på tallerkener. Få med all sausen fra pannen. Krydre med en liten klype salt* over agurken.