Skip to main content
Stekt biff og kremet soppsaus
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med trøffelmos og ovnsbakte rotfrukter

Disk opp et realt festlåmtid. Pannestekt biff serveres på en seng av myk potetmos med trøffelolje, med lune, smørvendte rotfrukter og en fyldig fløtesaus med stekt sopp som tilbehør. Bedre blir det ikke!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Milk)

8 ml

Trøffelolje

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Hvitløk

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

500 g

Bakepotet

1 stk

Bladpersille

200 g

Sjampinjong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til grønnsaker

½ ss

Olje til saus

½ ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier827 kcal
Energi (kj)3461 kj
Fett33.7 g
Mettet fett15.9 g
Karbohydrater87.8 g
Sukker25.2 g
Fiber14.4 g
Protein48 g
Natrium392 mg
Potassium318 mg
Calcium3.4 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet så det blir romtemperert, og krydre hver side med salt.

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm store biter.

Lag potetmos
2

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett melk, salt, trøffelolje og en klype pepper, og mos. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Ovnsbak rotfrukter
3

I mellomtiden, skjær pastinakk og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Vend ferdigstekte rotfrukter med persille og smør.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet fortsetter å steke litt i folien.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.

Tilsett hvetemel, kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt. Rør godt.

Tilsett matfløte og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Server
6

Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.

Topp med soppsaus.

Server med potetmos og ovnsbakte rotfrukter.