Disk opp et realt festlåmtid. Pannestekt biff serveres på en seng av myk potetmos med trøffelolje, med lune, smørvendte rotfrukter og en fyldig fløtesaus med stekt sopp som tilbehør. Bedre blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Milk)
8 ml
Trøffelolje
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Hvitløk
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
500 g
Bakepotet
1 stk
Bladpersille
200 g
Sjampinjong
¼ ts
Salt til kjøtt
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til grønnsaker
½ ss
Olje til saus
½ ss
Mel til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta biff ut av kjøleskapet så det blir romtemperert, og krydre hver side med salt.
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm store biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Tilsett melk, salt, trøffelolje og en klype pepper, og mos. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skjær pastinakk og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Vend ferdigstekte rotfrukter med persille og smør.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet fortsetter å steke litt i folien.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Varm opp olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett hvetemel, kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt. Rør godt.
Tilsett matfløte og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.
Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.
Topp med soppsaus.
Server med potetmos og ovnsbakte rotfrukter.