topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

med sprøstekt bacon og frisk eplesalat

Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Fantastisk spaghetti carbonara med deilig saus laget av blant annet bacon, fløte, sopp og spinat. Server med en super velsmakende spinat- og eple salat. Dette er så utrolig godt og enkelt å lage, og hvis du ikke har servert familien denne favoritten før, anbefaler vi å ta sjansen nå!

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

200 g

Sjampinjong

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Eple

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier870 kcal
Energi (kj)3641 kj
Fett44.1 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker12.9 g
Protein37.7 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær eple i tynne båter.

Finhakk persilleblader.

Skjær sjampinjong i tynne skiver. 

Skyll spinat.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Stek bacon og sopp
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, til gyllen.

Tilsett sjampinjong og hvitløk og stek i 5-6 min, til mykt. 

Senk til middels varme. 

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig.

Lag eggeblanding
4

Knekk egg [2 stk | 4 stk] og skill eggeplomme fra eggehvite.

Pisk eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper, og sett til side.

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann og eggeblanding i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis sausen er for tykk.

Bland eple, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. 

TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. 

 

Server
6

Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener.

Pynt med persille og server eplesalat ved siden av.