Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Fantastisk spaghetti carbonara med deilig saus laget av blant annet bacon, fløte, sopp og spinat. Server med en super velsmakende spinat- og eple salat. Dette er så utrolig godt og enkelt å lage, og hvis du ikke har servert familien denne favoritten før, anbefaler vi å ta sjansen nå!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
200 g
Sjampinjong
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Eple
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Egg (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær eple i tynne båter.
Finhakk persilleblader.
Skjær sjampinjong i tynne skiver.
Skyll spinat.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen.
Tilsett sjampinjong og hvitløk og stek i 5-6 min, til mykt.
Senk til middels varme.
TIPS: Tilsett en skvett olivenolje før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig.
Knekk egg [2 stk | 4 stk] og skill eggeplomme fra eggehvite.
Pisk eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper, og sett til side.
Tilsett spaghetti, en skvett pastavann og eggeblanding i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis sausen er for tykk.
Bland eple, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen.
Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener.
Pynt med persille og server eplesalat ved siden av.