Koreansk mat er fullt av smak, og denne varianten står klar på null tid! Kjøttdeig brunes og får en søt og krydret smak med honning, sriracha, soyasaus og ketchup, inspirert av klassisk bulgogi. Vi serverer det hele på en seng basmatiris med en frisk kålsalat med kimchi-preg og en klatt asiatisk majones. Topp med sesamfrø for ekstra smak og krønsj.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
20 g
Sriracha
20 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
150 g
Spisskål, skåret
½ stk
Agurk
1 stk
Sitrusfrukt
1 g
Chiliflak
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulrot, Julienne
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Ketchup til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver sitrusfrukt.
Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Bland spisskål, gulrot, agurk, en stor skvett sitrusfruktsaft, chiliflak og salt i en stor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett honning, sriracha, soyasaus og ketchup. Stek videre i 1-2 min, til karamellisert.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kjøttdeig, kimchi-inspirert kålsalat, asiatisk majones og et dryss sesamfrø.