Indisk-inspirert marinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirert marinert kylling

Indisk-inspirert marinert kylling

med mynte- og agurksalat og cashewnøtter

I dag tar vi en kulinarisk reise til India, og lager marinert kylling. Luftige ris får en ekstra god smak av å bli kokt med stekte cashewnøtter. Vi marinerer kylling med smakfulle krydder. En frisk mynte- og agurksalat og kjølende aprikosrømme gir en fin kontrast.

Tags:
Rask
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

150 g

Langkornet hvit ris

8 g

Mild Mahal

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

25 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2964 kj
Fett23.5 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker9.7 g
Protein47.1 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter. 

Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne. 

Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la det smelte. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Marinér kylling
2

Bland kylling, en klype salt og Mild Mahal i en skål. Tilsett halvparten av rømme. Rør og sett til side.

Lag salat
3

Skyll spinat. 

Skjær agurk i 2 cm biter. 

Plukk og grovhakk mynteblader. 

Bland spinat, agurk, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 panner, 4P] på middels høy varme. 

Ta kylling ut av marinaden (kast marinaden) og tilsett til stekepannen. Stek under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt og brunet. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag aprikosyoghurt
5

Mens kyllingen steker, bland resterende rømme, aprikoschutney [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kylling og legg salat på siden. 

Avslutt med en klatt aprikosrømme.