Skip to main content
Rask bolognese

Rask bolognese

med fersk tomat og basilikum

Linguine bolognese er et supert valg når du vil ha en smakfull middag på bordet uten mye venting. Vi steker kjøttdeig med middelhavskrydder og kyllingbuljong, før den blandes med tomater, mornaysaus og al dente-kokt linguine. Vi topper retten med finrevet ost, fersk tomat og basilikum, så er den klar til å nytes!

Tags:
Superrask
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Mornaysaus

(Inneholder: Melk)

1 stk

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Buljong

2 stk

Tomat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

180 g

Linguine

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier903 kcal
Energi (kj)3779 kj
Fett38.7 g
Mettet fett17.5 g
Karbohydrater89.7 g
Sukker19.8 g
Protein46.4 g
Natrium1222 mg

Framgangsmåte

Kok linguine
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok linguine i 8 min, eller til 'al dente'.

Hell ut vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong i 4-5 min, eller til kjøttdeigen er brunet og gjennomstekt.

I mellomtiden, grovhakk tomat.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Tilsett hakkede tomater, sukker til pannen med kjøtt og la putre i 2-3 min.

Tilsett mornaysaus. Krydre med salt.

Vend ferdigkokt pasta i kjøttsausen.

Server
4

Anrett linguine i skåler.

Topp med finrevet ost.

Riv basilikumblader.

Pynt med frisk tomat og basilikum.