Linguine bolognese er et supert valg når du vil ha en smakfull middag på bordet uten mye venting. Vi steker kjøttdeig med middelhavskrydder og kyllingbuljong, før den blandes med tomater, mornaysaus og al dente-kokt linguine. Vi topper retten med finrevet ost, fersk tomat og basilikum, så er den klar til å nytes!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
1 stk
Basilikum
4 g
Middelhavsdrøm
390 g
Hakkede tomater
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Buljong
2 stk
Tomat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
180 g
Linguine
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 ss
Olje til saus
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok linguine i 8 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong i 4-5 min, eller til kjøttdeigen er brunet og gjennomstekt.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, sukker til pannen med kjøtt og la putre i 2-3 min.
Tilsett mornaysaus. Krydre med salt.
Vend ferdigkokt pasta i kjøttsausen.
Anrett linguine i skåler.
Topp med finrevet ost.
Riv basilikumblader.
Pynt med frisk tomat og basilikum.