Skip to main content
Indisk kylling korma

Indisk kylling korma

med cashewris og søt aprikoschutney

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Peanøtter, Sesam)

1 pose

Mynte & koriander

75 g

Grønne bønner

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

300 g

Strimlet kyllingbryst

20 g

Gul karripasta

(Inneholder: Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Mild Mahal

250 ml

Kokosmelk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier928 kcal
Energi (kj)3881 kj
Fett41.4 g
Mettet fett26.2 g
Karbohydrater85.3 g
Sukker19.6 g
Fiber5.1 g
Protein47.9 g
Natrium392.8 mg
Calcium0.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Rist cashewnøtter i 3-4 min, til gylne. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, plukk mynte- og korianderblader og finhakk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær av endene på grønne bønner [1/2 pakke, 2P] og grovhakk.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Skjær løk i tynne skiver. 

Skjær lime i båter [1/2 stk, 2P].

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og halvparten av hvitløken under omrøring i 2 min.

Tilsett tomat og en skvett vann og stek under omrøring i ytterligere 2-3 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og dekk til slik at det holder varmen.

Stek kylling
4

Varm opp stekepannen (ikke vask først) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek løk og kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett gul karripasta, Mild Mahal og resterende hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett kokosmelk
5

Senk til middels varme og tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. La småkoke i 2-3 min.

I mellomtiden, bland yoghurt, mynte, koriander og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris og kylling i dype tallerkener.

Topp med en klatt aprikoschutney og urteyoghurt.

Server tomater og grønne bønner ved siden av.