Det er med stolthet at vi setter vårt navn på denne magiske retten. Sprøpanert kylling toppet med srirachahonning serveres med lune, hjemmelagde fries som toppes med bacon, finrevet ost og chili. Retten friskes opp med en smaksrik kålsalat laget med stekt mais og lime, samt en rømmedressing med hvitløk, gressløk og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Honning
70 g
Bacon, terninger
1 stk
Lime
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Mais
1 stk
Gressløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
150 g
Spisskål, skåret
20 g
Sriracha
½ stk
Rød chili
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Salt til slaw
½ ss
Olje til slaw
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Halver lime.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.
Overfør til en skål, og bland med salt, limesaft, kål og olivenolje. Sett til side.
Finhakk gressløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, gressløk og majones i en skål. Sett til side.
Bland honning og sriracha i en ny skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær kyllingbryst i tre deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Vend bacon med fries på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden. Bak i resterende tid.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Anrett kylling, fries, kålsalat og rømmedressing på dype tallerkener.
Drypp srirachahonning over kylling.
Topp fries med revet ost og chili.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.