Skip to main content
H.F.C. (Hello Fried Chicken)
H.F.C. (Hello Fried Chicken)

H.F.C. (Hello Fried Chicken)

med srirachahonning og baconfries

Det er med stolthet at vi setter vårt navn på denne magiske retten. Sprøpanert kylling toppet med srirachahonning serveres med lune, hjemmelagde fries som toppes med bacon, finrevet ost og chili. Retten friskes opp med en smaksrik kålsalat laget med stekt mais og lime, samt en rømmedressing med hvitløk, gressløk og majones.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Honning

70 g

Bacon, terninger

1 stk

Lime

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Mais

1 stk

Gressløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 g

Spisskål, skåret

20 g

Sriracha

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Salt til slaw

½ ss

Olje til slaw

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier1235 kcal
Energi (kj)5167 kj
Fett60.2 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater111.7 g
Sukker31.5 g
Fiber8.3 g
Protein62.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium280 mg
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland kålsalat
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Halver lime.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.

Overfør til en skål, og bland med salt, limesaft, kål og olivenolje. Sett til side.

Lag srirachahonning
3

Finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk, gressløk og majones i en skål. Sett til side.

Bland honning og sriracha i en ny skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Paner kylling
4

Skjær kyllingbryst i tre deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek kylling
5

Vend bacon med fries på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden. Bak i resterende tid.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kylling, fries, kålsalat og rømmedressing på dype tallerkener.

Drypp srirachahonning over kylling.

Topp fries med revet ost og chili.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.