topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Cowboychili med kylling

med basmatiris, mais og chimichurri

Ta med barna på kjøkkenet og lag en mexicansk fiesta med vår Cowboychili med kylling! Denne chiligryten er full av de livlige og dristige smakene som gjør det meksikanske kjøkkenet så uimotståelig. Gryta toppes med en frisk chimichurri av mynte, koriander og jalapeño, som modige cowboybarn også gjerne kan smake på!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Mais

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

150 g

Basmatiris

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Vann til saus

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til chimichurri

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3051 kj
Fett18.8 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater93.6 g
Sukker21.6 g
Protein46.2 g
Natrium393 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, finhakk løk og jalapeno.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot grovt.

Hell væske av mais.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg over på en tallerken og sett til side.

4

Tilsett løk, hvitløk, gulrot og Tex-Mex i stekepannen og stek i 2-3 min.

Tilsett kyllingbuljong, hakkede tomater, mais, vann, sukker og salt.

Tilsett kylling i sausen og la småkoke i 7-8 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

I mellomtiden, finhakk mynte og koriander.

Bland hvitvinseddik, urter, jalapeno, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Ta gjennomstekt kylling ut av stekepannen og legg i en stor skål. Riv i biter med to gafler.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

6

Anrett ris og chiligryte i dype tallerkener og topp med revet kylling.

Topp voksentallerkener med chimichurri.