Vår Middelhavsinspirerte pai på butterdeig bringer de solrike smakene fra Middelhavet inn i ditt kjøkken. Vi steker paien med ricotta og squash, topper den med basilikum og chili og serverer den med en frisk tomatsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
225 g
Butterdeig
2 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
1 stk
Basilikum
200 g
Ricotta
1 g
Chiliflak
40 g
Ruccola
1 stk
Sitron
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Squash
20 g
Solsikkefrø
¼ ts
Salt til ricotta
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta butterdeig ut av kjøleskapet.
Rull ut butterdeig og overfør til et stekebrett med bakepapir.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland ricotta, salt og hvitløk i en liten skål.
Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.
Bland squash, salt, Middelhavsdrøm og olivenolje i en stor skål.
Bre ricotta over butterdeigen og etterlat en 1 cm bred kant rundt.
Topp med squash i et jevnt lag.
Bak i ovnen i 10-12 min, til gyllen og sprø.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Grovhakk tomat.
Bland ruccola og tomat i en mellomstor skål.
Finhakk basilikum og chili.
Halver sitron.
Bland basilikum og chili i en liten skål.
Tilsett olivenolje, solsikkefrø, en skvett sitronsaft og salt i salaten rett før servering, og bland godt
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skjær squashpai i stykker og anrett pai og salat på tallerkener.
Topp pai med basilikumgremolata.