Får vi friste med en fiffig vri på chili con carne? Vi erstatter kjøttdeigen med texmex-krydrede kjøttboller, og serverer chiligryten med hjemmelagde tortillachips, grønnsaker og smuldret salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Tex-Mex
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pakke
Kidneybønner
1 boks
Tomatpure
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
1 pose
Koriander
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til cajunolje
¼ ts
Salt til cajunolje
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Tex-Mex, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller, snu jevnlig, i 5-6 min, eller til brunet.
Legg over på en tallerken.
I mellomtiden, finhakk rødløk og gulrot.
Hell væske av kidneybønner.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og rødløk i 2-3 min, til myknet.
Tilsett kjøttboller, kidneybønner, tomatpure, Worcestersaus, resterende Tex-Mex, smør, vann, salt og en klype pepper.
Senk til middels varme og la småkoke i 4-5 min, eller til kjøttbollene er gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Bland Ay Cajun-ba, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.
Legg tortillabrød over på et stekebrett med bakepapir, og pensle med cajun-oljen.
Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.
I mellomtiden, grovhakk koriander.
TIPS: Følg med chipsene i ovnen, så de ikke brenner seg.
Anrett chili con carne kjøttboller i dype tallerkener.
Topp med koriander og smuldret salatost.
Server med tortillachips.