topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne kjøttboller

Chili con carne kjøttboller

med cajun-tortillachips og salatost

Får vi friste med en fiffig vri på chili con carne? Vi erstatter kjøttdeigen med texmex-krydrede kjøttboller, og serverer chiligryten med hjemmelagde tortillachips, grønnsaker og smuldret salatost.

Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Tex-Mex

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 pakke

Kidneybønner

1 boks

Tomatpure

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

1 pose

Koriander

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Olje til cajunolje

¼ ts

Salt til cajunolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier981 kcal
Energi (kj)4104 kj
Fett56.3 g
Mettet fett20.5 g
Karbohydrater64 g
Sukker11 g
Protein42.3 g
Natrium238.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Rull kjøttboller
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, halvparten av Tex-Mex, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.

Brun kjøttboller
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu jevnlig, i 5-6 min, eller til brunet.

Legg over på en tallerken.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk rødløk og gulrot.

Hell væske av kidneybønner.

Lag chiligryte
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og rødløk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett kjøttboller, kidneybønner, tomatpure, Worcestersaus, resterende Tex-Mex, smør, vann, salt og en klype pepper.

Senk til middels varme og la småkoke i 4-5 min, eller til kjøttbollene er gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Lag tortillachips
5

Bland Ay Cajun-ba, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Legg tortillabrød over på et stekebrett med bakepapir, og pensle med cajun-oljen.

Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.

I mellomtiden, grovhakk koriander.

TIPS: Følg med chipsene i ovnen, så de ikke brenner seg.

Server
6

Anrett chili con carne kjøttboller i dype tallerkener.

Topp med koriander og smuldret salatost.

Server med tortillachips.