Ingenting er bedre enn en varm suppe på kalde kvelder. Denne enkle varianten består av hjemmelagde kjøttboller som får godgjøre seg i en herlig suppe med kyllingbuljong og stekte rotgrønnsaker. Topp suppen med en kjapp, hjemmelaget gremolata, og så er middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekjøttdeig
50 g
Grønnkål
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
250 g
Bakepotet
10 g
Kyllingkraft
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
½ ss
Olje til steking
8 dl
Vann til suppe
1 ss
Olje til gremolata
¼ ts
Salt til gremolata
Varm opp en skvett olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek grønnkål i 1 min, til myknet og lysegrønn. Legg over i en liten skål.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, sennep, halvparten av grønnkålen, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Finhakk løk.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm store biter.
Skrell og skjær potet og knollselleri i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i samme kjele på middels høy varme.
Stek rotfrukter i 1-2 min, eller til de mykner.
Tilsett vann, kyllingbuljong og soyasaus, og kok opp.
Rull farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender.
Tilsett kjøttboller i kjelen med suppe, og senk til middels varme. La småkoke i 6-8 min.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk.
Bland persille, hvitløk, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.
Tilsett resterende grønnkål i suppen når kjøttbollene er ferdige.
Anrett suppe og kjøttboller i skåler.
Topp med gremolata.