Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
100 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
1 stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
1.5 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
3 dl
Vann (steg 1)
Finhakk hvitløk. Smelt smør* [1,5 spsk | 3 spsk] med en skvett olivenolje* i en medium kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min, eller til gylden. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Senk til lav varme. La småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], soyasaus, olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og en skvett vann* i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinaden og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.
Fordel hvitløksris i dype skåler toppet med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over olivenolje* og krydre med salt* og pepper*.