Skip to main content
Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig
Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig

Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig

med hvitløksris, mango, mynte & koriander

Tags:
Sterk
Under 650 kcal
Barnevennlig
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

100 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

1 stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Gulrot

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier532 kcal
Energi (kj)2227 kj
Fett35.9 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater26.7 g
Sukker33.7 g
Fiber5.9 g
Protein28.6 g

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk hvitløk. Smelt smør* [1,5 spsk | 3 spsk] med en skvett olivenolje* i en medium kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min, eller til gylden. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kjelen og kok opp. Senk til lav varme. La småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

Forbered grønnsaker
2

Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], soyasaus, olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] og en skvett vann* i en skål. 

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinaden og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered frukt & grønt
5

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype skåler toppet med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over olivenolje* og krydre med salt* og pepper*.