Skip to main content
Kjapp chili con carne

Kjapp chili con carne

med sprø tortillachips og srirachadressing

En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.

Tags:
Superrask
Rask
Sterk
Hvetefri
Allergener:
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Tortillachips

½ stk

Jalapeno

10 g

Sriracha

4 g

Kjøttbuljong

75 ml

Rømme

390 g

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

390 g

Svarte bønner

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til kjøtt

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3115 kj
Fett39.7 g
Mettet fett13.2 g
Karbohydrater52.2 g
Sukker12 g
Fiber11.6 g
Protein36.5 g
Natrium1200 mg
Calcium0.3 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Fjern frøene og finhakk jalapeno.

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, Tex-Mex, salt og en klype pepper i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett svarte bønner
3

Tilsett hakkede tomater, jalapeno, bønner, kjøttbuljong og vann. Bland godt. La putre uten lokk i 8-10 min, eller til tyknet. Smak til med en klype salt og pepper.

I mellomtiden, bland rømme, sriracha og en klype salt i en liten skål.

TIPS: Tilsett jalapeno og sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett chili con carne i dype tallerkener.

Topp med sriracharømme.

Server tortillachips på siden.