Skip to main content
Asiatisk kjøttdeignudler

Asiatisk kjøttdeignudler

med stekt sjampinjong og purre

Gira på noe skikkelig godt til middag? Denne smakfulle asiatiske nudelretten består av kjøttdeig stekt sammen med sopp, purre og gulrot og en velbalansert asiatisk woksaus med hvitløk, tomatpuré og soya. Myke udonnudler vendes i sausen, og vips, så var middagen klar!

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 ml

Soyasaus

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 g

Udonnudler, tørkede

75 g

Asiatisk woksaus

1 stk

Hvitløk

35 g

Tomatpure

1 stk

Gulrot

200 g

Sjampinjong

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ dl

Spart nudelvann

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3125 kj
Fett30.1 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater80.4 g
Sukker20.2 g
Fiber9 g
Protein35.9 g
Natrium768.8 mg
Potassium318 mg
Calcium3 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk gulrot (uskrelt) i 1 cm store biter.

Halver og skjær purre i tynne skiver. Separer det grønne fra det hvite.

Grovhakk sopp.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp, den hvite delen av purren og gulrot i 3-4 min, eller til soppen er brunet.

Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Pass på å skylle purren godt.

Tilsett kjøttdeig
2

Tilsett kjøttdeig og stek videre i 4-5 min, til brunet.

Kok nudler
3

Kok nudler i 4-6 min, til myke.

Spar litt nudelvann i en kopp og hell av resten. Sett nudelvannet til side.

Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag saus
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Tilsett tomatpure og hvitløk i pannen med kjøtt. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Bland inn nudelvann, soyasaus, asiatisk woksaus og salt.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Tilsett nudler
5

Vend nudler i stekepannen med saus.

Server
6

Anrett nudler i skåler.

Garner med den grønne delen av purren.