Perlebygg er et godt alternativ til ris, og funker fint som base i salater. Denne salaten smakssettes med en kremet dill- og sitrondressing, og kombineres med røkt laks, syltede grønnsaker og avokado. Kronen på verket er et dryss fersk dill og mild rømme, som fullender smakspaletten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Perlebygg
½ stk
Rødløk
75 g
Reddiker
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Sitron
1 stk
Dill
1 stk
Avokado
100 g
Røkt laks
75 ml
Rømme
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
2 ss
Olje til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Tilsett perlebygg, senk til middels varme og la småkoke under lokk i 20-25 min, eller til 'al dente'.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær agurk og reddiker i tynne skiver.
Halver og skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk dill.
Bland hvitvinseddik, sukker, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend rødløk, reddiker og agurk i laken, og sett til side.
Hell av lake før servering.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Halver sitron.
Bland halvparten av dillen, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.
Vend avkjølt perlebygg med dill- og sitrondressing.
Anrett perlebygg, røkt laks, avokado og syltede grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med rømme og dryss over resterende dill.