Skip to main content
Perlebyggsalat med røkt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Perlebyggsalat med røkt laks

Perlebyggsalat med røkt laks

med dilldressing, syltede grønnsaker og avokado

Perlebygg er et godt alternativ til ris, og funker fint som base i salater. Denne salaten smakssettes med en kremet dill- og sitrondressing, og kombineres med røkt laks, syltede grønnsaker og avokado. Kronen på verket er et dryss fersk dill og mild rømme, som fullender smakspaletten.

Tags:
Rask
Allergener:
Gerste
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Pesce
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Perlebygg

½ stk

Rødløk

75 g

Reddiker

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Sitron

1 stk

Dill

1 stk

Avokado

100 g

Røkt laks

75 ml

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

2 ss

Olje til dressing

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier723 kcal
Energi (kj)3027 kj
Fett37.8 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater63 g
Sukker7.9 g
Fiber13.9 g
Protein22.5 g

Framgangsmåte

Kok perlebygg
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Tilsett perlebygg, senk til middels varme og la småkoke under lokk i 20-25 min, eller til 'al dente'.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at perlebygget er mykt med litt tyggemotstand.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær agurk og reddiker i tynne skiver.

Halver og skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk dill.

Bland hvitvinseddik, sukker, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend rødløk, reddiker og agurk i laken, og sett til side.

Hell av lake før servering.

Skjær avokado
3

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Bland dressing
4

Halver sitron.

Bland halvparten av dillen, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

Tilsett dressing
5

Vend avkjølt perlebygg med dill- og sitrondressing.

Server
6

Anrett perlebygg, røkt laks, avokado og syltede grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med rømme og dryss over resterende dill.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image