Finn fram din indre pizzabaker og by middagsgjestene på en italiensk helaften! Vi ovnsbaker pizza med klassisk tomatsaus, og topper den med prosciutto, ruccola og trøffelolje. Pizzaen serveres med brunet brokkolini og en deilig tomatsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Pizzadeig
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam)
1 stk
Tomatpure
100 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
50 g
Prosciutto
40 g
Ruccola
8 ml
Trøffelolje
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
150 g
Brokkolini
2 stk
Tomat
1 stk
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
1 ss
Vann til saus
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til dressing
½ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til grønnsaker
Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av pakning og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og kna ut deigen (bruk alternativt en kjevle) til ca 25 cm i diameter.
La hvile et par minutter, hvis deigen er vanskelig å jobbe med.
Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir.
I mellomtiden, bland tomatpure, vann, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.
Skyll ruccola.
Topp pizzadeig med tomatsaus og gouda.
Drypp olivenolje langs kanten.
Bak i ovnen i 12-13 min, eller til brunet og gjennomstekt.
I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver.
Bland balsamico, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en liten skål.
Riv basilikumblad i grove biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myke. Krydre med salt og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Anrett pizza på tallerkener og topp med halvparten av den finrevne osten, prosciutto, ruccola og trøffelolje.
Legg tomat og brokkolini på siden, hell over balsamicodressing og garner med basilikum.
Topp brokkolini med resterende finrevet ost.