Ta med hele familien på en kulinarisk reise til Karibia! Kjenn på den herlige avslappende og tropiske stemningen med vår dampede kokosris, pulled pork og revet gulrot kokt i krydder og soya samt en fresh maissalsa med tomat, vårløk og lime. Vi legger også ved litt svalende yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
4 g
Panamat
1 stk
Lime
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ stk
Mais
1 stk
Vårløk
250 g
Pulled pork
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
35 g
Tomatpure
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1.5 dl
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek gulrot, Panamat og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett kjøtt, med kraft fra pakken, vann og soyasaus.
Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Hell væske av mais.
Skjær lime i to.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland tomat, mais, vårløk, limesaft, olivenolje og salt i en mellomstor skål.
Bruk to gafler og riv opp kjøttet. Kok under omrøring i sausen i 2-3 min, eller til sausen er tyknet.
Anrett kokosris i skåler.
Topp med karibisk pulled pork og maissalsa.
Legg på en klatt yoghurt.