Skip to main content
Tropisk pulled pork

Tropisk pulled pork

med kokosris og maissalsa

Ta med hele familien på en kulinarisk reise til Karibia! Kjenn på den herlige avslappende og tropiske stemningen med vår dampede kokosris, pulled pork og revet gulrot kokt i krydder og soya samt en fresh maissalsa med tomat, vårløk og lime. Vi legger også ved litt svalende yoghurt.

Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

4 g

Panamat

1 stk

Lime

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

½ stk

Mais

1 stk

Vårløk

250 g

Pulled pork

1 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

35 g

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1.5 dl

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier851 kcal
Energi (kj)3563 kj
Fett39.6 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater87.4 g
Sukker12.4 g
Fiber6.8 g
Protein33.7 g

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Stek gulrot
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek gulrot, Panamat og tomatpure i 1-2 min, eller til velduftende.

Stek kjøtt
3

Tilsett kjøtt, med kraft fra pakken, vann og soyasaus.

Senk varmen til middels og la putre under lokk i 12-14 min.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, finhakk tomat.

Hell væske av mais.

Skjær lime i to.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Lag maissalsa
5

Bland tomat, mais, vårløk, limesaft, olivenolje og salt i en mellomstor skål.

Bruk to gafler og riv opp kjøttet. Kok under omrøring i sausen i 2-3 min, eller til sausen er tyknet.

Server
6

Anrett kokosris i skåler.

Topp med karibisk pulled pork og maissalsa.

Legg på en klatt yoghurt.