Skip to main content
Ovnsbakt søtpotet og hvitløksris
Ovnsbakt søtpotet og hvitløksris

Ovnsbakt søtpotet og hvitløksris

med sukkererter og svart sesammajones

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

12.5 ml

Soyasaus

1 stk

Avokado

75 g

Sukkererter

1 stk

Agurk

450 g

Søtpotet

2 stk

Vårløk

½ stk

Rød chili

10 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3340 kj
Fett29.4 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater109.5 g
Sukker10.6 g
Fiber10.4 g
Protein15.7 g
Natrium224 mg
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Forbered søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter.TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de blir jevnt stekt og ferdige til tiden.

Bak søtpotet
2

Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen og fordel utover stekebrettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør.

Kok hvitløksris
3

Press eller finhakk hvitløk.Smelt smør i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min.Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk i 1 cm tykke staver.Skjær brytsukkererter og vårløk i tynne skiver.Del avokado i to, fjern steinen og grav innmaten ut med en skje. Skjær avokado i tynne skiver.Del chili i to, fjern frøene og skjær i tynne skiver.

Bland grønnsaker
5

Bland agurk, vårløk og soyasaus i en liten skål. Skjær lime i båter. Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en ny skål.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype tallerkener.Topp med agurkblandingen og øs over overskytende soyasaus.Topp med sukkererter, avokado, søtpotet og sesammajones.Pynt med chili hvis du liker sterk mat.