Klar for en norsk favoritt med søramerikanske innslag? Dagens middag består av dampet kokosris, cajun-krydret ørret og pannestekt spisskål servert med en spennende hjemmelaget chimichurri. Vi legger også til srirachamajones med et friskt hint av lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
200 g
Spisskål
½ g
Chiliflak
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
250 g
Ørret
(Inneholder: Fisk)
100 g
Srirachamajones
(Inneholder: Egg, Sennep)
150 g
Basmati villris
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek revet kokos i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Mens risen koker, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Finhakk koriander.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Skjær spisskål i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett spisskål og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brun og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og en klype salt.
Tilsett en skvett olivenolje til stekepannen brukt til spisskål og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått en matt farge på innsiden.
Mens fisken steker, bland hvitløk, koriander, olivenolje [2 ss | 4 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en skvett limesaft i en liten skål. Bland godt.
Bland srirachamajones, en skvett limesaft og en skvett vann i en annen liten skål.
Anrett kokosris i skåler.
Topp med cajunstekt ørret på den ene siden og spisskål på den andre.
Øs chimichurri over kålen og strø over chiliflak [1/2 pose, 2P].
Server en klatt srirachamajones på siden.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!