Skip to main content
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

med hvitløksmos og fersk persille

4.2
(413)

Vi har laget vår egen variant av den franske klassikeren "Coq au vin"! Vi blander revet kylling, løk, gulrot og sopp i en fantastisk saus med Worcestershire-saus, rødvinsaus, tomat og hvitløk. Deilig tilbehør inkluderer en kremet hvitløksmos og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

100 g

Sjampinjong

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

1 boks

Tomatpure

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

500 g

Bakepotet

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2487 kj
Fett17.7 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater64.3 g
Sukker18.4 g
Fiber7.5 g
Protein43.6 g
Natrium392 mg
Potassium159 mg
Calcium1.9 mg
Iron0.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Bak i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Lag potetmos
2

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk gulrot (uskrelt) og løk.

Grovhakk sopp [1/2 pakke, 2P].

Forbered råvarer
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk, gulrot, sopp og en klype salt i 6-8 min, eller til mykt.

I mellomtiden, bruk to gafler og riv stekt kylling fra hverandre.

Lag saus
5

Bland tomatpure, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Hvitløksflørt i stekepannen med grønnsakene. Stek i 1 min.

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], worcestersaus, kyllingbuljong, rødvinssaus og smør [1 ss | 2 ss]. La putre i 3-4 min.

Tilsett pulled kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre videre i 1 min.

Grovhakk persille.

Server
6

Anrett potetmos og pulled kylling på tallerkener. Sørg for å få med all sausen.

Topp med persille og litt kvernet pepper.