På jakt etter god og enkel vegetarmat? Med våre smakfulle rødbetlapper kan du nyte et herlig grønt måltid. Lappene serveres med med hvitløksduftende potetmos og en deilig geitostsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Rødbete
500 g
Bakepotet
1 stk
Sitron
½ stk
Sjalottløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gressløk
40 g
Ruccola
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Rødløk
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Pære
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 stk
Egg til lapper
2 ss
Mel til lapper
½ ts
Salt til lapper
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron og press sitronsaft i en liten skål. Tilsett sukker, salt og løk.
Vend løk i laken og sett til side. Hell av laken før servering.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.
Grovhakk valnøtter.
Skyll ruccola.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Riv rødbete (uskrelt) og rødløk grovt.
Bland rødbete, rødløk, egg, mel, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist valnøtter og pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Sett til side i en skål.
Dekk bunnen av samme stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form rødbeteblanding til lapper (2 per person) med en skje direkte i stekepannen. Press dem flate med en stekespade og stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da de kan smuldre.
I mellomtiden, bland ruccola, syltet sjalottløk, pære, valnøtter, pinjekjerner og olivenolje i en stor skål.
Anrett salat, lapper og mos på tallerkener.
Smuldre geitost over salaten.
Topp lapper med en klatt creme fraiche.