Får vi friste med en koreansk BBQ-bowl som blir klar på rekordtid? Vår smaksrike kjøttdeigblanding med BBQ-saus, kyllingbuljong og soyasaus serveres på en seng av luftig jasminris og toppes med avokado, limefudtende kålsalat, sesammajones og salte peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
50 g
Vegansk sesammajones
150 g
Spisskål, skåret
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 stk
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
4 g
Kyllingbuljong
25 ml
Soyasaus
75 g
Koreansk BBQ-saus
1 g
Chiliflak
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk rødløk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett koreansk BBQ-saus, kyllingbuljong, soyasaus og vann. La putre i 1-2 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Halver lime.
Bland spisskål, chiliflak, en skvett limesaft og salt i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris, kjøttdeig, slaw og avokado i skåler.
Server med en klatt svart sesammajones.
Dryss over peanøtter og koriander.