Torskekorma er en fantastisk middagsrett fra det indiske kjøkkenet der torsken tilberedes i en herlig saus med smak av kokos, buljong og indisk-inspirert krydder. Den er kremet og lekker, og vi har kategorisert den som superrask å lage! Som tilbehør serverer vi kokt ris, frisk agurk med et dryss chili, saltede peanøtter og en klatt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot, Julienne
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
50 g
Aprikoschutney
20 g
Gul karripasta
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Agurk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
½ g
Chiliflak
180 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til saus
2 ss
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gul karripasta og Mild Mahal i 30 sek.
Tilsett kokosmelk, vann, buljong, gulrot og salt. Senk varmen til middels, tilsett fisk og la putre i 2-3 min. Snu fisk og stek i ytterligere 2-3, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og er matt på innsiden.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Anrett ris og torskekorma i skåler.
Topp med agurk og peanøtter. Strø chiliflak og en klype salt over agurken.
Legg på en klatt aprikoschutney.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chilien!