Skip to main content
Grønn gresk halloumisalat
Grønn gresk halloumisalat

Grønn gresk halloumisalat

med oreganobakte poteter og hvitløksyoghurt inspirert av Mega Venusaur

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 stk

Citrus

½ stk

Løk

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)

125 g

Cherrytomater

400 g

Småpoteter

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Hvitløk

½ stk

Salat

1 stk

Paprika

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Vann til sylting

1 ss

Olje til sylting

1 ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3258 kj
Fett44.4 g
Mettet fett23.8 g
Karbohydrater51.6 g
Sukker17.7 g
Protein37.6 g
Natrium1.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i to på langs.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen.

Lag dressing
2

I mellomtiden, del sitron i to.

Skjær løk i tynne skiver.

Bland vann, olivenolje, sitronsaft, sukker og en klype salt i en liten skål. Rør inn løk.

Lag salat
3

Skjær paprika i 1/2 cm strimler.

Del cherrytomater i to.

Grovhakk salat.

Finhakk persille.

Bland grønnsaker og persille i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.

Bland sammen
5

Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener.

Topp med halloumi, løk og hvitløksyoghurt.