Skip to main content
Grønn gresk halloumisalat
Grønn gresk halloumisalat

Grønn gresk halloumisalat

med oreganobakte poteter og hvitløksyoghurt inspirert av Mega Venusaur

Bli med på en kulinarisk reise til Hellas, hvor vi i dag frister med en lekker halloumisalat. Vi blander en salat bestående av oreganobakte poteter med sitron, rødløk, paprika, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper salaten med sprøstekt halloumi, hvitløksyoghurt og fersk persille.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 stk

Citrus

½ stk

Løk

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)

125 g

Cherrytomater

400 g

Småpoteter

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Hvitløk

½ stk

Salat

1 stk

Paprika

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Vann til sylting

1 ss

Olje til sylting

1 ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier779 kcal
Energi (kj)3258 kj
Fett44.4 g
Mettet fett23.8 g
Karbohydrater51.6 g
Sukker17.7 g
Fiber10.3 g
Protein37.6 g
Natrium1.4 mg
Potassium570.3 mg
Calcium15.2 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i to på langs.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen.

Lag dressing
2

I mellomtiden, del sitron i to.

Skjær løk i tynne skiver.

Bland vann, olivenolje, sitronsaft, sukker og en klype salt i en liten skål. Rør inn løk.

Lag salat
3

Skjær paprika i 1/2 cm strimler.

Del cherrytomater i to.

Grovhakk salat.

Finhakk persille.

Bland grønnsaker og persille i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.

Bland sammen
5

Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener.

Topp med halloumi, løk og hvitløksyoghurt.