Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
1 stk
Citrus
½ stk
Løk
½ g
Oregano, tørket
(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)
125 g
Cherrytomater
400 g
Småpoteter
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
½ stk
Hvitløk
½ stk
Salat
1 stk
Paprika
1 stk
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Vann til sylting
1 ss
Olje til sylting
1 ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i to på langs.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen.
I mellomtiden, del sitron i to.
Skjær løk i tynne skiver.
Bland vann, olivenolje, sitronsaft, sukker og en klype salt i en liten skål. Rør inn løk.
Skjær paprika i 1/2 cm strimler.
Del cherrytomater i to.
Grovhakk salat.
Finhakk persille.
Bland grønnsaker og persille i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.
Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett salat i dype tallerkener.
Topp med halloumi, løk og hvitløksyoghurt.