Skip to main content
Krydrede hakkebiffer
Krydrede hakkebiffer

Krydrede hakkebiffer

med gresskarcouscous og hvitløksyoghurt

Dagens rett er inspirert av gresk matlaging og middelhavets smaker. Vi lager deilige, krydrede hakkebiffer som serveres på en seng av couscous og ovnsbakte grønnsaker. Det hele toppes med en nydelig hvitløksyogurt.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Panamat

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Butternutgresskar

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

½ ts

Salt til biffer

1 stk

Egg til biffer

1 ss

Mel til biffer

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2709 kj
Fett25.2 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater61.8 g
Sukker7.9 g
Protein39.5 g
Natrium50.9 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skrell gresskar, del den i to og fjern frøene. Skjær i 2 cm biter.

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær løk i 2 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt.

Kok couscous
2

Kok opp en kjele med vann og salt.

Tilsett couscous og rør godt. Legg på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp couscousen med en gaffel.

Bland kjøttdeig
3

I mellomtiden, bland kjøttdeig, Panamat, salt, egg, hvetemel og en klype pepper i en skål.

Stek hakkebiff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Bruk en skje til å forme kjøttdeigen til ca. 3 stk. hakkebiffer per person.

Stek hakkebiff i 2-3 min, til brunet og gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland couscous
5

Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Når grønnsakene er ferdige i ovnen, bland de inn i couscousen med persille og salt.

Server
6

Fordel grønnsakscouscous i dype tallerkener.

Topp med hakkebiffer og en skvett hvitløksyoghurt.