Stekt piri-piri-kylling og maissalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt piri-piri-kylling og maissalat

Stekt piri-piri-kylling og maissalat

med hvitløksyoghurt og jasminris

Piri-piri er en krydret portugisisk chilisaus som passer perfekt som smakssetter i denne kyllingretten. Vi serverer pannestekt kylling på en seng av jasminris med mais- og tomatsalat som tilbehør, og en mild hvitløksyoghurt som dipp.

Tags:
Sterk
Allergener:
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

4 g

Røkt paprikapulver

1 g

Chiliflak

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

½ g

Mais

1 stk

Koriander

1 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier661 kcal
Energi (kj)2765 kj
Fett19.3 g
Mettet fett3.9 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker8.5 g
Protein43.2 g
Natrium148.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Bland inn olje. 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland piri-piri-saus
2

I mellomtiden, halver sitron.

Finhakk rødløk.

Bland en stor skvett sitronsaft, rødløk, olivenolje, worcestersaus, røkt paprikapulver, chiliflak, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt og en klype pepper.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir og dekk med peri-peri saus. Stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag maissalat
4

Hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet.

Grovhakk tomat og koriander.

Bland mais, tomat, koriander, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.

Bland hvitløksyoghurt
5

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Skjær kylling i strimler.

Server
6

Anrett ris og salat i skåler.

Topp ris med kylling.

Øs over peri-peri-saus fra stekebrettet, og server hvitløksyoghurt i en skål ved siden av.