Piri-piri er en krydret portugisisk chilisaus som passer perfekt som smakssetter i denne kyllingretten. Vi serverer pannestekt kylling på en seng av jasminris med mais- og tomatsalat som tilbehør, og en mild hvitløksyoghurt som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
4 g
Røkt paprikapulver
1 g
Chiliflak
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Hvitløk
½ g
Mais
1 stk
Koriander
1 stk
Tomat
300 g
Kyllingbryst
150 g
Jasminris
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Bland inn olje.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver sitron.
Finhakk rødløk.
Bland en stor skvett sitronsaft, rødløk, olivenolje, worcestersaus, røkt paprikapulver, chiliflak, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt og en klype pepper.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir og dekk med peri-peri saus. Stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Hell væske av mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet.
Grovhakk tomat og koriander.
Bland mais, tomat, koriander, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Skjær kylling i strimler.
Anrett ris og salat i skåler.
Topp ris med kylling.
Øs over peri-peri-saus fra stekebrettet, og server hvitløksyoghurt i en skål ved siden av.