
Med vårt barnevennlige konsept kan middagen tilpasses både små og store ganer. Barna får milde og enkle smaker, mens foreldre kan legge til det lille ekstra for en voksen tvist. Vi frister med smakfulle svinekjøttboller i en kremet fløtesaus med et hint av sennep. Tilbehøret består av hvitløksmos, saftig eplesalat, hakkede solsikkefrø og kjørvelolje for de modige.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinekjøttdeig
500 g
Poteter
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Buljong
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)
1 stk
Eple
1 stk
Agurk
½ stk
Pastinakk
75 g
Reddiker
1 stk
Kjørvel
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
1 ss
Olje til dressing
1 dl
Vann til saus

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.
Kok potet, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skjær agurk og reddiker i tynne skiver.
Bland eple, reddiker, agurk, salt og olivenolje i en stor skål. Sett til side.

Finhakk kjørvel og solsikkefrø.
Bland kjørvel, solsikkefrø, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Legg ferdigstekte kjøttboller over på en tallerken og sett til side.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Tilsett matfløte, sennep, vann og buljong.
La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Vend kjøttboller i sausen.

Anrett hvitløksmos, kjøttboller og salat på tallerkener.
Topp kjøttboller med kjørvelolje på voksenporsjonenen.