Svinekjøttboller i kremet fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Svinekjøttboller i kremet fløtesaus

med hvitløksmos og estragonolje

Ta med barna på kjøkkenet og lag deilig kosemat som både store og små setter pris på. Vi lager smakfulle svinekjøttboller i en kremet fløtesaus med et hint av sennep. Tilbehøret består av hvitløksmos og en saftig eplesalat. Voksne og modige barn kan også toppe kjøttbollene med estragonolje og hakkede solsikkefrø.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Estragon

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Eple

1 stk

Agurk

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til poteter

1 stk

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

1 ss

Olje til dressing

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier953 kcal
Energi (kj)3986 kj
Fett58.8 g
Mettet fett20.4 g
Karbohydrater69 g
Sukker14.5 g
Protein35.9 g
Natrium494.4 mg

Framgangsmåte

Lag hvitløksmos
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

2

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland eple, agurk, salt og olivenolje i en stor skål. Sett til side.

4

Finhakk estragon og solsikkefrø.

Bland estragon, solsikkefrø, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

5

Legg ferdigstekte kjøttboller over på en tallerken og sett til side.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Tilsett matfløte, sennep, vann og kyllingbuljong.

La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Vend kjøttboller i sausen.

6

Anrett hvitløksmos, kjøttboller og salat på tallerkener.

Topp kjøttboller med estragonolje på voksenporsjonenen.