Ta med barna på kjøkkenet og lag deilig kosemat som både store og små setter pris på. Vi lager smakfulle svinekjøttboller i en kremet fløtesaus med et hint av sennep. Tilbehøret består av hvitløksmos og en saftig eplesalat. Voksne og modige barn kan også toppe kjøttbollene med estragonolje og hakkede solsikkefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Estragon
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Eple
1 stk
Agurk
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
1 ss
Olje til dressing
1 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland eple, agurk, salt og olivenolje i en stor skål. Sett til side.
Finhakk estragon og solsikkefrø.
Bland estragon, solsikkefrø, olivenolje og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Legg ferdigstekte kjøttboller over på en tallerken og sett til side.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.
Tilsett matfløte, sennep, vann og kyllingbuljong.
La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Vend kjøttboller i sausen.
Anrett hvitløksmos, kjøttboller og salat på tallerkener.
Topp kjøttboller med estragonolje på voksenporsjonenen.