Panert kjøtt er utrolig godt, og slår alltid an på middagsbordet. Vi serverer panerte svinestrimler i asiatisk stil, med hvitløksstekte grønnsaker, aromatisk ingefærris toppet med en kremet sesammajones. Denne oppskriften er både en kulinarisk opplevelse, så vel som et mettende måltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Brokkoli
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Gulrot
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Salt til grønnsaker
1
Egg til panering
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek Ginger Ninja i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i halvmåner.
Skjær brokkoli i små buketter.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot og brokkoli i 5-6 min, eller til myke.
Tilsett hvitløk, salt og en klype pepper, og stek i 1 min.
Legg grønnsaker over i en skål og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Mens grønnsakene steker, skjær svinekjøtt i 2 cm tynne strimler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.
Pisk egg i en dyp tallerken.
Tilsett panko paneringsmel i en ny dyp tallerken.
Vend kjøtt først i egg, deretter i panko. Press panko på kjøttet, så det setter seg fast.
Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av samme stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Anrett ris i skåler.
Topp med svinekjøtt, hvitløksstekte grønnsaker og sesammajones.