Skip to main content
Pankopanert kylling
Pankopanert kylling

Pankopanert kylling

med rosmarinkrydrede fries og coleslaw

På dagens meny kan vi friste med en klassiker som hele familien kommer til å elske. Gled dere til å nyte smaker av sprøpanert kylling, deilige rosmarinfries og en frisk og herlig coleslaw med sennep.

Tags:
Barnevennlig
Enkel
Allergener:
Sennep
Melk
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

4 g

Panamat

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Rosmarin

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3047 kj
Fett23.5 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater79.9 g
Sukker7 g
Fiber8.6 g
Protein50 g
Kolesterol0.1 mg

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i 1 cm tykke staver.

Plukk og finhakk rosmarinblader.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin og en klype salt og pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Paner kylling
2

Skjær kyllngbryst i 3 deler på et eget skjærebrett.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Hvis du ikke har egg kan du bruke 2-3 ss melk.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om nødvendig.

Bland dressing
4

Bland rømme, aioli, grov sennep og en klype salt og pepper i en skål.

Bland coleslaw
5

Bland strimlet salat og dressing i en skål.

Server
6

Anrett panert kylling, rosmarinfries og coleslaw på tallerkener.