topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert hyse i umamisaus

Panert hyse i umamisaus

med luftig ris og fargerik salat

Umami regnes som den femte grunnsmaken, og er kjent for å være rund og fyldig. Vi utforsker smaken i dagens rett, og lager sprøpanert hyse med en deilig umamisaus av ingefær, hvitløk og soyasaus. Server fisken med luftig ris og en fargerik salat med pak choi, eple og gulrot som tilbehør.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Sesam
Soya
Bløtdyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 g

Chiliflak

50 g

Umamisaus

(Inneholder Sesam, Soya, Hvete, Gluten, Bløtdyr)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier693 kcal
Energi (kj)2899 kj
Fett17.7 g
Mettet fett3.1 g
Karbohydrater88.2 g
Sukker14 g
Protein42.4 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels varme og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag salat
2

I mellomtiden, grovhakk pak choi.

Halver eple og fjern frø. Skjær i tynne skiver.

Skjær gulrot i tynne staver.

Legg grønnsaker i en skål og sett til side.

Paner fisk
3

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og chiliflak i en ny dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk først i egg, deretter i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) og hvitløk.

Sett fisk til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og lett flaker.

Lag saus
5

Skru av varmen (ettersom pannen fortsatt er varm). Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].

Stek ingefær og hvitløk i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], umamisaus og soyasaus [1/2 pose, 2P]. La putre i 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts] i skålen med grønnsaker rett før servering. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje i salaten om ønskelig.

Server
6

Anrett ris, salat og saus på tallerkener.

Topp med fisk.