Panert fiskeburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert fiskeburger

Panert fiskeburger

med gressløkdressing og sitronsyltet rødløk

Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, salat, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.

Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

1 pose

Gressløk

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

½ stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Vann* (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier949 kcal
Energi (kj)3971 kj
Fett44.36 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater96.09 g
Sukker13.9 g
Protein39.47 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i tynne staver (ca. 1 cm).

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

Finhakk gressløk. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær rødløk 1/2 stk, 2P] i tynne skiver. 

Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en skål. Dekk løk med væske og sett til side til servering. Fjern væsken rett før servering.

Panér fisk
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. 

Bland panko og Ay Cajun-ba [½ pakke, 2P] i en tredje dyp tallerken.

Del fisk i to og dypp først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken. 

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp til middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side.

Bland aioli, sennep, gressløk og en klype salt og pepper i en skål.

Varm briochebrød
5

Del briochebrød i to og legg direkte på en rist. Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Riv blader av hjertesalat [½ stk, 2P].

Server
6

Smør gressløkdressing på bunnen og toppen av brødene. 

Bygg burger med salat, fisk, rødløk og en skvett sitronsaft.

Server pommes frites, resterende dressing, salat og sitronbåter på siden.