
Panert fiskeburger
med gressløkdressing og sitronsyltet rødløk
Denne ukens fiskemiddag kommer i form av en spennende fiskeburger med godt tilbehør. Vi panerer fisken i panko og vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Vi bygger burgeren med panert fisk, salat, sitronsyltet rødløk og gressløkdressing, og serverer hjemmelagde pommes frites på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Poteter
1 pose
Gressløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Sitron
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
12 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
½ stk
Hjertesalat
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Vann* (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i tynne staver (ca. 1 cm).
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Finhakk gressløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær rødløk 1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland rødløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en skål. Dekk løk med væske og sett til side til servering. Fjern væsken rett før servering.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Ay Cajun-ba [½ pakke, 2P] i en tredje dyp tallerken.
Del fisk i to og dypp først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp til middels høy varme.
Stek fisk i 3-4 min på hver side.
Bland aioli, sennep, gressløk og en klype salt og pepper i en skål.
Del briochebrød i to og legg direkte på en rist. Varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Riv blader av hjertesalat [½ stk, 2P].
Smør gressløkdressing på bunnen og toppen av brødene.
Bygg burger med salat, fisk, rødløk og en skvett sitronsaft.
Server pommes frites, resterende dressing, salat og sitronbåter på siden.