Skip to main content
Laksepasta

Laksepasta

med squash, gulrot og dill

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

1 stk

Gulrot

1 stk

Dill

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Fersk Tagliatelle

(Inneholder: Gluten, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: kasjunøtter, Bløtdyr, Melk, Nøtter, Skalldyr, Egg, Soya, Sennep, Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier861 kcal
Energi (kj)3603 kj
Fett42.7 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater81.2 g
Sukker8.3 g
Fiber5.9 g
Protein40.6 g
Kolesterol100 mg
Natrium465.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp lettsaltet vann* i en gryte. Skjær løk i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv sitronskall fint, og skjær sitron i båter. Finhakk dill.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett squash og gulrot, og stek i 3 min. Krydre med litt salt* og pepper*.

Stek laks
3

Fjern skinnet fra fisken og skjær i 2 cm tykke terninger. Stek i 6-7 min. VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
4

Kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Ta vare på en smule pastavann [1,5 dl | 3 dl], og hell resten fra. Pasta blir igjen i gryten.

Lag saus
5

Tilsett creme fraiche, pastavann, grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (men spar litt til anretning) og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og la simre i 4-5 min i stekepannen. Krydre med en klype pepper*. Tilsett pasta, og bland forsiktig sammen.

Servér
6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med resterende dill og serveres med sitronbåter ved siden av.