Skip to main content
Kyllingwok

Kyllingwok

med brokkoli & fullkornsnudler

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Løk

125 g

Brokkoli

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

40 g

Søt chilisaus

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya)

25 g

Peanøttsmør

(Inneholder: Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier749 kcal
Energi (kj)3133 kj
Fett25.9 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater72.4 g
Sukker15.9 g
Fiber7.2 g
Protein51.8 g
Natrium120.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Kok opp lettsaltet vann* i en mellomstor kjele. Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og krydre med salt* og pepper*. Stek i 4-5 min, rør underveis, inntil brunet og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. 


Forbered grønnsaker
2

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 1 cm båter. Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i små 2 cm buketter. Skjær paprika i 1 cm tykke staver. Press eller finhakk hvitløk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. TIPS: Man kan spise hele brokkolistilken, bare skjær vekk det nederste stykket i bunden av stilken og del resten i 1-2 cm tykke terninger. 


Stek grønnsaker
3

Rengjør samme stekepanne og varm en ny skvett olivenolje* på høy varme. Tilsett brokkoli, paprika, løk, hvitløk og en klype salt* og pepper*. Stek inntil gylden eller til paprika er mør, 7-8 min. Bland peanøttsmør, soyasaus, sweet chili saus, en skvett limesaft og en skvett olivenolje* sammen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* i stekepannen for enda mykere grønnsaker. 


Kok nudler
4

Når grønnsakene nesten er ferdige, tilsett nudler i kjelen med kokende vann og kok i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Spar på litt av nuddelvannet og hell resten fra. Tilsett nudler i stekepannen med grønnsaker og drypp over litt olivenolje*. 


Bland ingredienser
5

Tilsett kylling, nuddelvann* [1 dl | 2 dl] og peanøttsausmix i stekepannen med grønnsaker. Rør godt rundt og  varm opp i 1 min. Tilsett en ekstra skvett nuddelvann hvis sausen er for tykk. TIPS: Klipp nudler med en saks hvis det er vanskelig å blande. 


Servér
6

Anrett kyllingwok i skåler. Topp nudler med limeskall og press resterende limebåter over voksenporsjonene.