topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling- og peanøttsalat

Kylling- og peanøttsalat

med hvitløksris og asiatisk majones

Denne kyllingretten er alt annet enn klassisk! Vi lar kyllingen godgjøre seg i en lekker marinade av urtekrydder og peanøtter, før vi steker den til perfeksjon. Samtidig blander vi en salat med ris, spisskål og agurk. Det hele toppes med en klatt kremet asiatisk majones og ferske mynteblader.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

300 g

Kyllingbryst

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett32.8 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker6.1 g
Protein44.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Mariner kylling
2

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.

Bland peanøtter, Hvitløksflørt, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Bland kylling i skålen med marinade.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og marinade. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllen.

Tilsett løk og stek videre i 4 min, til kylling er gjennomstekt og løk har myknet.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Finhakk agurk.

Finhakk mynte.

Bland rissalat
5

Bland spisskål, salt [1/4 ts | 1/2 ts], hvitløksris og agurk i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett rissalat og kylling i dype tallerkener.

Topp med asiatisk majones og garner med mynteblader.