Denne kyllingretten er alt annet enn klassisk! Vi lar kyllingen godgjøre seg i en lekker marinade av urtekrydder og peanøtter, før vi steker den til perfeksjon. Samtidig blander vi en salat med ris, spisskål og agurk. Det hele toppes med en klatt kremet asiatisk majones og ferske mynteblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
300 g
Kyllingbryst
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5 1/2 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.
Bland peanøtter, Hvitløksflørt, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Bland kylling i skålen med marinade.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og marinade. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gyllen.
Tilsett løk og stek videre i 4 min, til kylling er gjennomstekt og løk har myknet.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Finhakk agurk.
Finhakk mynte.
Bland spisskål, salt [1/4 ts | 1/2 ts], hvitløksris og agurk i en mellomstor skål.
Anrett rissalat og kylling i dype tallerkener.
Topp med asiatisk majones og garner med mynteblader.