Skip to main content
Kremet kyllingpasta

Kremet kyllingpasta

med cajunkrydrede grønnsaker og finrevet ost

I dag skal vi lage en fantastisk kremet kyllingpasta med grønnsaker! Vi starter med å koke pastaen til perfeksjon, før vi steker kylling og grønnsaker, krydrer med vår egne krydderblanding, Ay Cajun-ba. Retten toppes med finrevet ost og en klype chiliflak for de som liker litt sterk mat.

Tags:
Rask
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 boks

Tomatpure

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier865 kcal
Energi (kj)3618 kj
Fett39.2 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater77.1 g
Sukker13.2 g
Fiber5.5 g
Protein48.6 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Kok pasta i 11-12 min, eller ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Stek kylling
2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling i 4-5 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydning til rødt.

Tilsett pasta
3

Tilsett ferdig pasta i stekepannen og bland godt.

Server
4

Anrett kremet kyllingpasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og chiliflak (hvis ønskelig).