HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrydret Oksekjøtt
topBanner
Krydret oksekjøtt

Krydret oksekjøtt

med basmatiris og aprikoschutney

Tags:Under 650 kcal
Allergener:GlutenSoyaSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

250 g

Kjøttdeig

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier640 kcal
Energi (kj)2680 kj
Fett19.27 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater83.14 g
Sukker30.2 g
Protein35.42 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og la simre på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 


2

Skjær løk i tynne skiver. Riv ingefær (uskrellet) og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøtt under omrøring i 3-4 min, eller inntil brunet. Tilsett gulrot og løk og stek i ytterligere 2 min, eller inntil de begynner å mykne. 


4

Tilsett Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvitløk, en klype salt* og pepper*, og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett soyasaus og en skvett vann* og la simre i 3-4 min, inntil grønnsakene er møre. Ta stekepannen av varmen og rør inn halvparten av aprikoschutney. 


5

Finhakk tomat, koriander og chili [½ stk, 2P]. Grovhakk spinat. Bland tomat, koriander (spar litt til pynt), chili og spinat, med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en liten bolle. 


6

Anrett ris i dype tallerkener og ha krydret oksekjøtt på den ene siden og tomatsalat på den andre siden. Topp med resterende aprikoschutney og pynt med koriander.