
Krydret oksekjøtt
med basmatiris og aprikoschutney
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig
4 g
Goan xacuti
2 g
Curry-on
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
Ikke inkludert i matkassen din
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Framgangsmåte

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og la simre på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, inntil risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Skjær løk i tynne skiver. Riv ingefær (uskrellet) og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøtt under omrøring i 3-4 min, eller inntil brunet. Tilsett gulrot og løk og stek i ytterligere 2 min, eller inntil de begynner å mykne.

Tilsett Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvitløk, en klype salt* og pepper*, og stek i 30 sek, eller inntil velduftende. Tilsett soyasaus og en skvett vann* og la simre i 3-4 min, inntil grønnsakene er møre. Ta stekepannen av varmen og rør inn halvparten av aprikoschutney.

Finhakk tomat, koriander og chili [½ stk, 2P]. Grovhakk spinat. Bland tomat, koriander (spar litt til pynt), chili og spinat, med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en liten bolle.

Anrett ris i dype tallerkener og ha krydret oksekjøtt på den ene siden og tomatsalat på den andre siden. Topp med resterende aprikoschutney og pynt med koriander.

Utforsk lignende oppskrifter
