Panert kylling er en elsket klassiker i amerikanske sørstater. Vi panerer kyllingen med røkt paprikapulver, før den sprøstekes i panna. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede rotgfrukter, før vi vender inn mais og spinat for å friske opp smaken. Kyllingen og grønnsakene serveres med en mild og god hvitløksdressing, og toppes med en søt og sterk chilihonning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
30 g
Spinat
400 g
Småpoteter
½ stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Mais
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.
Del poteter (uskrelt) i to.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godtd.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne og myke.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.
Skyll spinat.
Bland chiliflak og honning i en liten skål, og sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
TIPS: Varm honningpakken i hendene om den har stivnet.
Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt.
Bland hvetemel, salt, røkt paprikapulver og en klype pepper i en dyp tallerken.
Hell væske av mais.
Når det gjenstår 15 min av steketiden til grønnsakene, tilsett mais på stekebrettet og stek i resterende tid.
Vend kylling i melblanding og legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 4-5 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Vend spinat med ovnsbakte rotgrønnsaker rett før servering.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om kyllingen sitter fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fordel rotfrukter og kylling på tallerkener.
Topp kylling med chilihonning.
Server med hvitløksdressing.