Skip to main content
Røkt paprika-panert kylling
Røkt paprika-panert kylling

Røkt paprika-panert kylling

med chilihonning og hvitløksdressing

Panert kylling er en elsket klassiker i amerikanske sørstater. Vi panerer kyllingen med røkt paprikapulver, før den sprøstekes i panna. Samtidig ovnsbaker vi cajunkrydrede rotgfrukter, før vi vender inn mais og spinat for å friske opp smaken. Kyllingen og grønnsakene serveres med en mild og god hvitløksdressing, og toppes med en søt og sterk chilihonning.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

30 g

Spinat

400 g

Småpoteter

½ stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til mel

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier673 kcal
Energi (kj)2817 kj
Fett22.6 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker23.1 g
Protein43.1 g
Natrium34 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.

Del poteter (uskrelt) i to.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godtd.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne og myke.

Bland dressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål, og sett til side.

Skyll spinat.

Bland chiliflak og honning i en liten skål, og sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

TIPS: Varm honningpakken i hendene om den har stivnet.

Forbered kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.

Krydre med salt.

Bland hvetemel, salt, røkt paprikapulver og en klype pepper i en dyp tallerken.

Paner kylling
4

Hell væske av mais.

Når det gjenstår 15 min av steketiden til grønnsakene, tilsett mais på stekebrettet og stek i resterende tid.

Vend kylling i melblanding og legg til side på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 4-5 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend spinat med ovnsbakte rotgrønnsaker rett før servering.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje om kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fordel rotfrukter og kylling på tallerkener.

Topp kylling med chilihonning.

Server med hvitløksdressing.