La oss friste med smaksrike vegetarlapper laget med grønne linser, løk, hvitløk, panko paneringsmel, soyasaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Lappene serveres med sprøstekte potetbåter, en frisk agurksalat med sitrusfrukt og cashewnøtter og toppes med en klatt kremet urteyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrusfrukt
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Ga-Laksa
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
390 g
Grønne linser
(Kan inneholde spor av: Gluten)
1 stk
Løk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Salat
½ ts
Salt til poteter
2 stk
Egg til lapper
2 ss
Mel til lapper
½ ts
Salt til lapper
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Hell væske av grønne linser og mos i en stor skål med en potetmoser.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland grønne linser, hvitløk, Ga-Laksa, panko, soyasaus, egg, hvetemel, salt og en stor klyp pepper.
Grovhakk salat.
Grovhakk agurk.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Bland sitrusfruktsaft, agurk, salat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.
Form farse til lapper (2 per person). Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Stek i omganger ved behov.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de smuldre.
I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.
Bland urter, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.
Anrett potet, salat og lapper på tallerkener.
Dryss cashewnøtter over salat.
Server med en klatt urteyoghurt.