Skip to main content
Grønne linselapper

Grønne linselapper

med agurksalat og cashewnøtter

La oss friste med smaksrike vegetarlapper laget med grønne linser, løk, hvitløk, panko paneringsmel, soyasaus og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Lappene serveres med sprøstekte potetbåter, en frisk agurksalat med sitrusfrukt og cashewnøtter og toppes med en klatt kremet urteyoghurt.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nødder
Gluten
Hvete
Melk
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Ga-Laksa

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

390 g

Grønne linser

(Kan inneholde spor av: Gluten)

1 stk

Løk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 stk

Egg til lapper

2 ss

Mel til lapper

½ ts

Salt til lapper

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til dressing

Næringsinnhold

Kalorier761 kcal
Energi (kj)3184 kj
Fett30.2 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater92.4 g
Sukker10.2 g
Protein29.2 g
Natrium142 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered lapper
2

Hell væske av grønne linser og mos i en stor skål med en potetmoser.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland grønne linser, hvitløk, Ga-Laksa, panko, soyasaus, egg, hvetemel, salt og en stor klyp pepper.

Lag salat
3

Grovhakk salat.

Grovhakk agurk.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Bland sitrusfruktsaft, agurk, salat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels varme.

Form farse til lapper (2 per person). Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Stek i omganger ved behov.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de smuldre.

Lag urteyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk koriander og mynte.

Bland urter, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål, og sett til side.

Server
6

Anrett potet, salat og lapper på tallerkener.

Dryss cashewnøtter over salat.

Server med en klatt urteyoghurt.