Skip to main content
Mild bønne- og paprikagryte

Mild bønne- og paprikagryte

med gremolata og finrevet ost

Cannellinibønner har en mild, litt nøtteaktig smak og en kremet konsistens, og passer utmerket i gryteretter. Denne fyldige, fløtebaserte gryta inneholder paprika, tomat og middelhavskrydder. Gryta serveres på en seng med luftig ris, og toppes med persillegremolata og solsikkefrø.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Middelhavsdrøm

195 g

Hakkede tomater

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Paprika

60 g

Spinat

380 g

Cannellinibønner

1 stk

Bladpersille

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til gremolata

1 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1038 kcal
Energi (kj)4341 kj
Fett45.3 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater116.3 g
Sukker16.6 g
Protein30.1 g
Natrium1023.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag saus
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek Middelhavsdrøm og Hvitløksflørt i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker og salt, og la småkoke på middels varme i 5-6 min.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Hell væske av cannellinibønner.

Bland gremolata
4

Bland persille, olivenolje, solsikkefrø og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Tilsett bønner
5

Tilsett vann, matfløte, paprika og cannellinibønner i tomatsausen og la småkkoke i 2-3 min.

Skyll spinat.

Vend spinat i kjelen med ferdigkokt ris.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med bønne- og paprikagryte.

Garner med finrevet ost og gremolata.