Cannellinibønner har en mild, litt nøtteaktig smak og en kremet konsistens, og passer utmerket i gryteretter. Denne fyldige, fløtebaserte gryta inneholder paprika, tomat og middelhavskrydder. Gryta serveres på en seng med luftig ris, og toppes med persillegremolata og solsikkefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Middelhavsdrøm
195 g
Hakkede tomater
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Paprika
60 g
Spinat
380 g
Cannellinibønner
1 stk
Bladpersille
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til gremolata
1 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek Middelhavsdrøm og Hvitløksflørt i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, sukker og salt, og la småkoke på middels varme i 5-6 min.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Hell væske av cannellinibønner.
Bland persille, olivenolje, solsikkefrø og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Tilsett vann, matfløte, paprika og cannellinibønner i tomatsausen og la småkkoke i 2-3 min.
Skyll spinat.
Vend spinat i kjelen med ferdigkokt ris.
Anrett ris i skåler og topp med bønne- og paprikagryte.
Garner med finrevet ost og gremolata.