Skip to main content
Vegetardeigpai
Vegetardeigpai

Vegetardeigpai

med ostegratinert potetmos og salat

Den britiske retten 'Shepherds pie' er en tidløs klassiker. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en lekker vegetarvariant. Vi steker vegetardeig og lar den godgjøre seg i en tomatbasert saus. Blandingen gratineres med et potetmoslokk toppet med finrevet ost, serveres med en frisk gulrot- og reddiksalat og et dryss gressløk.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

17.5 g

Tomatpure

195 g

Hakkede tomater

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

500 g

Poteter

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya)

1 stk

Gressløk

60 g

Salatblanding

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

75 g

Reddiker

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til vegetarprotein

1 ss

Ketchup til saus

1 ss

Smør til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier653 kcal
Energi (kj)2731 kj
Fett26.6 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater69.6 g
Sukker20.9 g
Protein30.4 g
Natrium408.1 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.

Hell ut vannet. Most potet med melk, salt, smør og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett ekstra smør for å få en mer kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk gressløk.

Stek vegetardeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig med hakket gulrot, løk og salt i 4-5 min, eller til brunet.

Lag saus
4

Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og tomatpure. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, worcestersaus, ketchup, smør, sukker, salt og vann.

Rør godt og la putre i 2-3 min, til tyknet.

Gratiner pai
5

Overfør vegetardeig og saus til en ildfast form.

Topp med potetmos i et jevnt lag og dryss over finrevet ost.

Stek i ovnen i 10-15 min, eller til osten er gyllen og boblende.

Bland salatblanding, reddiker, gulrotbånd, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Topp pai med gressløk og la avkjøles før servering.

Anrett pai på tallerkener og server med salat toppet med pinjekjerner.