Gratinert squash
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinert squash

Gratinert squash

med kremet guacamole og pico de gallo

La hele familien være med på å lage mat i dag, for vi skal lage mye godt! Vi koker ris med smakfulle krydder, og blander den med svarte bønner. Vi gratinerer squash med goudaost. Men, vi er ikke ferdige enda. Vi skal også lage en kremet guacamole, en fantastisk pico de gallo og syrlig limeyoghurt.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Panamat

2 stk

Squash

2 stk

Tomat

1 stk

Avokado

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ pakke

Svarte bønner

½ stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

150 g

Langkornet hvit ris

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ etter behov

Sukker (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier753 kcal
Energi (kj)3149 kj
Fett30.9 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater83.1 g
Sukker14.1 g
Protein21.5 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk løk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek halvparten av løken i 2-3 min, til velduftende. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris, Panamat, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. 

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Ovnsak squash
2

Del squash i to på langs. Skjær av endene.

Legg med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Gni med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mør.

Lag Pico de Gallo
3

Finhakk tomat.

Grovhakk koriander.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frøene og finhakk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tomat, halvparten av korianderen, resterende løk, en skvett limesaft og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag guacamole
4

Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje.

Mos avokado med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. 

Bland rømme og en skvett limesaft i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P] i en sil under kaldt vann. Bland med risen når den er ferdig.

Gratiner squash
5

Sett ovnen på grillfunksjon når squash er mør. 

Snu squash rundt på stekebrettet så den flate siden vender opp. Topp med revet gouda og stek i 2-3 min, eller til osten er smeltet og gyllenbrun.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Fordel Pico de Gallo på den ene siden og guacamole på den andre.

Topp med gratinert squash og en klatt limerømme. Pynt med resterende koriander og chili.

Server resterende limebåter på siden.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.