Nyt havets smaker med denne delikate fiskeretten. Sprø pankopanert dorade serveres med ovnsbakte poteter og rødbeter, stekte sukkererter og reddiker, og en frisk tartarsaus med hakket persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Citrus
7.5 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Løk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
400 g
Småpoteter
300 g
Dorade
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Dill
75 g
Reddiker
80 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
150 g
Sukkererter
1 stk
Bladpersille
1 stk
Rødbete
½ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt).
Skjær rødbete (uskrelt) i kvarte biter.
Fordel potet og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Skjær sitron i båter.
Bland sjalottløk, sitronsaft, sukker og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje i en liten skål. Krydre med salt og en klype pepper.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir.
Topp fisk med pankoblandingen og press forsiktig, så den blandingen seg fast. Sett til side.
Sett stekebrettet med fisk inn i ovnen når det gjenstår 8 min av rotfruktenes steketid.
Bak i 8 min, eller til skorpen er sprø og fisken er gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skjær ender av sukkererter.
Halver reddiker.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.
Stek sukkererter, reddiker og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til sukkererter mykner.
Finhakk persille.
Rett før servering, bland sennep, aioli, persille og en klype pepper med sjalottløk.
Anrett rotfrukter, fisk og grønnsaker på tallerkener.
Server med resterende sitronbåter og tartarsaus i en liten skål ved siden av.