Skip to main content
Dillpanert dorade og tartarsaus
Dillpanert dorade og tartarsaus

Dillpanert dorade og tartarsaus

med ovnsbakte rotfrukter og stekte sukkererter

Nyt havets smaker med denne delikate fiskeretten. Sprø pankopanert dorade serveres med ovnsbakte poteter og rødbeter, stekte sukkererter og reddiker, og en frisk tartarsaus med hakket persille.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvete
Fisk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

7.5 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Løk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

400 g

Småpoteter

300 g

Dorade

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

75 g

Reddiker

80 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

150 g

Sukkererter

1 stk

Bladpersille

1 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til rotgrønnsaker

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier902 kcal
Energi (kj)3773 kj
Fett52.5 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater60 g
Sukker14.8 g
Protein44.4 g
Natrium15.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Skjær rødbete (uskrelt) i kvarte biter.

Fordel potet og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered sjalottløk
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Skjær sitron i båter.

Bland sjalottløk, sitronsaft, sukker og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

Forbered fisk
3

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland dill, panko, hvitløk og olivenolje i en liten skål. Krydre med salt og en klype pepper.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt. Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir.

Topp fisk med pankoblandingen og press forsiktig, så den blandingen seg fast. Sett til side.

Ovnsbak fisk
4

Sett stekebrettet med fisk inn i ovnen når det gjenstår 8 min av rotfruktenes steketid.

Bak i 8 min, eller til skorpen er sprø og fisken er gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Stek grønnsaker
5

Skjær ender av sukkererter.

Halver reddiker.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.

Stek sukkererter, reddiker og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til sukkererter mykner.

Finhakk persille.

Rett før servering, bland sennep, aioli, persille og en klype pepper med sjalottløk.

Server
6

Anrett rotfrukter, fisk og grønnsaker på tallerkener.

Server med resterende sitronbåter og tartarsaus i en liten skål ved siden av.